Výkon samostatné působnosti v obci se zaměřením na město Hlinsko - Zdražilová, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce je věnována výkonu samostatné působnosti v obci na území našeho státu. Práce je rozdělena do pěti kapitol, z nichž každá na konci obsahuje aplikační část zaměřenou konkrétně na město Hlinsko. Nejprve je charakterizována samostatná působnost obce a orgány obce, které ji vykonávají. V další kapitole se práce zabývá finanční a majetkovou samostatností obce. Nedílnou součástí této práce je systém dozoru nad výkonem samostatné působnosti v obci a poslední kapitola se týká právní ochrany před neoprávněnými zásahy do výkonu samostatné působnosti.
Achievement of individual competency in community with a view to municipality Hlinsko
Keywords: Communities; individual competency; organizations of community; budgets; dotations; state supervision; obce; Samostatná působnost; orgány obce; rozpočty; Dotace; státní dozor