Waldorfská pedagogika a důvody rodičů pro její výběr - Machová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce Waldorfská pedagogika a důvody rodičů pro její výběr je rozdělena na dvě části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část podává ucelený náhled na waldorfskou pedagogiku. Zabývá se historií a hlavními rysy této pedagogiky. V úvodu teoretické části je také zmíněna antroposofie, která je hlavním východiskem této pedagogiky. Praktická část práce vychází z dotazníkového šetření, které bylo prováděno mezi rodiči žáků waldorfských škol. Přínosem práce je především zjistit, proč rodiče dali přednost alternativní škole, před tradiční.
Waldorf Pedagogy and Parents´ Reasons for Its Selection
Keywords: waldorfská škola; antroposofie; Steiner, Rudolf; eurytmie; výuka v epochách; alternativní pedagogika; waldorf school; anthroposophy; eurythmy; education in the epoch; alternative pedagogy