Syntéza diketo-pyrrolo-pyrrolových (DPP) pigmentů - Vyňuchal, Jan (Univerzita Pardubice, 2002)
Byla studována syntéza 3,6-difenyl-2,5-dihydro-pyrrolo[3,4-c]-pyrrol-1,4-dionu z diesteru kyseliny jantarové a benzonitrilu s cílem nalézt optimální podmínky pro potencionální průmyslovou výrobu. Byly sledovány faktory ovlivňující kvalitu a výtěžek reakce. Čistota produktů byla sledována absorpční spektroskopií. Výsledky elektronové skenovací mikroskopie naznačily souvislost mezi rozdílným odstínem produktů a jejich nadmolekulární strukturou.
Synthesis of diketo-pyrrolo-pyrrole (DPP) pigments
Keywords: diketo-pyrrolo-pyrrolové pigmenty; syntézy; elektronová mikroskopie