Komunikace mezi občanem a policistou - Pech, Václav (Univerzita Pardubice, 2002)
Autor se v práci zaměřuje na komunikaci mezi občanem a policistou v různých pozicích občana. Cílem je nalezení a pojmenování všech faktorů, které se negativně podílejí na formování vztahu občana a policisty, ovlivňují chování účastníků tohoto vztahu a jejich vzájemnou komunikaci. V závěru práce nalezené faktory shrnuje a naznačuje možnosti omezení jejich vlivu.
Communication between a citizen and a policeman
Keywords: Komunikace; sociální vztahy; chování; občané; policie; konflikty