Afro-American Culture: Living in a Ghetto - Skála, Petr (Univerzita Pardubice, 2008)
Autor této práce se zabývá problémy, jež jsou spojeny s životem v ghettu. Na začátku této práce jsou tyto problémy nastíněny a jsou zde použita historická data, která se týkají těchto problémů. Tato data se týkají především první poloviny 20. století. Hlavní část této práce reflektuje problematiku života v ghettu ve třech knihách – Black Boy, Notes of a Native Sony, a Sonny´s Blues and other stories; a ve filmu – Do The Right Thing. Mimo jiné tato část obsahuje děje těchto knih a filmu, a také přístupy autorů k tématu ghetta. Hlavní důraz je kladen na reflexi problémů ghetta.
Afro-American Culture: Living in a Ghetto
Keywords: Afroamerická kultura; ghetto; segregace; diskriminace; rasismus; Chudoba; Spojené státy americké; Afro-American culture; ghetto; segregation; discrimination; racism; Poverty; The United States