Nezaměstnanost v okrese Ústí nad Orlicí zaviněná finanční krizí - Hurt, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na vzrůstající nezaměstnanost, která je zapříčiněna finanční krizí z roku 2008. Zabývá se konkrétně okresem Ústí nad Orlicí a vývojem nezaměstnanosti v okresu. Dále je v práci ukázána finanční krize, její počátky ve světě a příchod do České republiky. Jsou ukázány vybrané zasažené podniky a vyhodnocena situace týkající se nezaměstnanosti. Pozornost je věnována činnosti Úřadu práce v Ústí nad Orlicí.
Unemployment in the district of Ústí nad Orlicí caused by the financial crisis
Keywords: Nezaměstnanost; Finanční krize; Ústí nad Orlicí; Průmysl; strojírenství; Unemployment; Financial crisis; Industry; engineering