Fosfátová skla barnatá modifikovaná oxidem molybdenovým - Náhlíková, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
V této diplomové práci byla připravena skla systému BaO-MoO3-P2O5 reakcí BaCO3, MoO3 a H3PO4 zahříváním reakční směsi na teplotu 900-1200°C a následujícím volným chlazením na vzduchu na pokojovou teplotu. Celkem bylo připraveno a studováno 23 homogenních skel s obsahem 0-70 mol.% MoO3.
Barium phosphate glasses modified with molybdenum oxide
Keywords: fosfátová skla; oxid molybdenový; struktura skel; Ramanova spektra; NMR spektra; termická analýza; rentgenová difrakční analýza; phosphate glasses; molybdenum oxide; glass structure; Raman spectra; NMR spectra; thermal analysis; X-ray diffraction analysis