Monitorování včelích úlů - Veselý, Marek (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá návrhem zařízení pro monitorování zdravotního stavu více včelstev současně. Kontroluje změřené veličiny, které jsou přímo ovlivňované zdravotním stavem a pokud je nějaká mimo stanovený rozsah, pošle systém SMS zprávu na zadané telefonní číslo. Dále bude hodnoty ukládat na SD kartu, ze které je přes rozhraní USB možno přenést data do počítače a následně vytvořit např. graf.
Monitoring of bee hives
Keywords: ATmega1284P; ATmega2313A; USB; sériový kanál; SD karta; FT232RL; HIH8121; mikrofon; ATmega1284P; ATmega2313A; USB; serial channel; SD card; FT232RL; HIH8121; microphone