Bezpečnost přepravy dětí se zdravotním postižením - Kožáková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá bezpečností přepravy dětí se zdravotním postižením. Práce analyzuje specifika různých typů postižení a s nimi spojené problémy v dopravě . Dále se zabývá aktivní a pasivní bezpečností v osobní i veřejné dopravě a speciálními zádržnými systémy. Cílem práce je navrhnout náměty na zlepšení komfortu a bezpečnosti přepravy těchto dětí.
Transport safety for children with disabilities
Keywords: autosedačky; bezpečnost; děti; handicap; speciální dětské autosedačky; speciální zádržné systémy; zdravotní postižení; car seats; safety; children; handicap; special child seats; special restraints; disability