Názor veřejnosti na nesezdaná soužití - Marková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá pohledem veřejnosti na nesezdaná soužití. Definuje pojmy rodina a manželství. Text se snaží rodinu zachytit v historickém kontextu se zaměřením na proměnu od rodiny tradiční po dnešní rodinu postmoderní. Dále popisuje alternativní formy partnerského soužití mimo manželství, nesezdané soužití, LAT, singles a neúplná rodina. Hlavní důraz je zde kladen na definici nesezdaného soužití a důvody života v tomto soužití. Výzkumná část práce se soustředí na nesezdané soužití z pohledu tří generací. Výzkum je zaměřen především na srovnání názorů na tuto problematiku a osobní preference respondentů a to vše z hlediska věku respondentů. Mimo jiné se výzkum zabývá také klasickými otázkami budoucnosti nesezdaného soužití.
View of public on couples living in cohabitation
Keywords: Nesezdané soužití; Rodina; vývoj rodiny; singles; Unmarried cohabitation; Family; family development