Postavení ženy v české rodině - Rohlenová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je zaměřena na ženu, rodinu a postavení ženy v současné české rodině. Zjišťuje jak funguje rozdělení práce v rodině, kdo se stará o děti, kdo má větší pravomoc při rozhodování , kdo zajišťuje rodinu po finanční stránce, kdo se naopak stará o chod domácnosti a jaká je role muže a ženy v rodině.
Position of woman in the Czech family
Keywords: postavení žen; Rodina; Česko; dělba práce; péče o dítě