Analýza hluku silničních vozidel, měření a možnosti jeho snižování - Hampl, Pavel (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá současným stavem zdrojů hluku zaměřeným především na silniční dopravu. Řeší možnosti jejich vhodné eliminace, analyzuje účinky hluku na člověka a životní prostředí a hledá návrhy a aplikace na protihluková opatření. Popisuje způsoby měření hluku u silničních vozidel. V poslední části obsahuje popis, výsledky a zhodnocení provedeného praktického měření vnitřního hluku dvou rozdílných vozidel.
Analysis of road vehicles noise, measurement and possibilities of its lowering
Keywords: noise; material vibration; decibels; acoustic pressure; sound intensity; Road transport; hluk; chvění hmoty; decibely; akustický tlak; intenzita zvuku; silniční doprava