Stres vedoucích pracovníků, příčiny a prevence - Matějusová, Radka (Univerzita Pardubice, 1999)
Tato práce je zaměřena na nastínění příčin vedoucích ke stresu u vedoucích pracovníků, jejich následků a způsobů prevence. Druhá část zjišťuje četnost jednotlivých stresorů vyvolávajících stres u konkrétní skupiny vedoucích pracovníků strojírenské firmy PORT Rychnov nad Knežnou s.r.o., symptomy spojené se stresem, znalost a používání technik a činností odstraňujících stres.
Keywords: psychologie; vedoucí pracovníci; stres; příčiny; následky; ženy; reakce