Enviromentální hrozby a resilience regionů - Kodytková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem diplomové práce je vyhodnotit regionální dopady přírodních katastrof v České republice v posledních dekádách, konkrétně v období od povodně v roce 1997 do současnosti mimořádně postiženého regionu Přerovsko, vyhodnotit již provedená, dle vybraných kritérií rozdělená protipovodňová opatření ve vztahu k resilienci zkoumaného regionu a navrhnout opatření k dalšímu zvýšení resilience regionu vůči jejich dopadům.
Enviromental Threats and Regional Resilience
Keywords: regiony; resilience; povodně; Přerovsko; regions; resilience; floods; Přerovsko