Zkušenosti pacientů s diabetem mellitem 1. typu s fyzickou aktivitou - Kořínek, Leoš (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce s názvem "Zkušenosti pacientů s diabetem mellitem 1. typu s fyzickou aktivitou" se zabývá problematikou hypoglykemií a hyperglykemií u osob s diabetem mellitem 1. typu (dále DM typ 1), kteří se věnují sportovním aktivitám. Teoretická část tvoří oporu části praktické a zabývá se popisem diabetu mellitu typ 1 a jeho komplikací a možné moderní léčbě. V praktické části se za pomoci mnou vytvořeného dotazníku snažím popsat zkušenosti pacientů s diabetem mellitem typ 1 a jejich kolísáním glykemie při sportu. Dále zjišťuji, jestli používání pumpy s hybridní smyčkou souvisí s častější sportovní aktivitou a zda výkyvy glykemie nebo hypoglykemie ovlivňují plánování fyzické aktivity.
The experience of patients with type 1 diabetes mellitus with physical activity
Keywords: diabetes mellitus typ 1; hyperglykemie; hypoglykemie; senzory; sport; diabetes mellitus type 1; sport; hypoglycemia; hyperglycemia; sensors