Reintegrace duševně nemocných v Pardubicích: Občanské sdružení Péče o duševní zdraví - Bubeníčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou reintegrace osob s duševním onemocněním v Pardubicích, která je ilustrována na příkladu občanského sdružení Péče o duševní zdraví. V teoretické části se práce věnuje definici duševního onemocnění, dopadům duševních onemocnění na jedince, dále sociální práci, komunitní péči a také občanskému sdružení Péče o duševní zdraví. Empirická část bakalářské práce je zaměřena na problematiku reintegrace duševně nemocných do společnosti. V této části textu jsou analyzována data získaná prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s uživateli služeb a zaměstnanci Péče o duševní zdraví.
Reintegration of mentally ill persons in Pardubice: Civic association Péče o duševní zdraví
Keywords: duševní onemocnění; stigmatizace; sociální práce; komunitní péče; Péče o duševní zdraví; mental illness; stigmatization; social care; community care