Rekonstrukce kotle cisternového vozu řady Zaes z hlediska požadavků na čistění - Burik, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se v úvodu snaží ve srozumitelné podobě shrnout základní druhy kotlových vozů, provozovaných v současnosti na tratích SŽDC. V práci následuje popis vytápění cisternového vozu řady Zaes, včetně hlavních nedostatků. Vyústěním tohoto je návrh čtyř variant nového řešení systému vytápění s ohledem na možná rozměrová omezení. Každá varianta je blíže prozkoumána a popsána, načež je vybrána ta nejvhodnější.
Rebuilding the tank of a type Zaes tank wagon to facilitate cleaning
Keywords: cisternové vozy; kotlové vozy; topnice; vytápění; kódování cisteren; nebezpečné zboží