Prevence vzniku závislosti na návykových látkách na 2. stupni Základních škol v Pardubickém okrese - Řeháčková, Radka (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se bude prevencí proti vzniku závislosti na návykových látkách na 2. stupni základních škol v Pardubickém okrese. Cílem práce bude zjistit, zda je prevence na toto téma aktuálně prováděná v Pardubickém okrese dostatečná. Teoretická část práce se bude zabývat vysvětlením klíčových pojmů, historií preventivních programů, legislativou a organizacemi, které aktuálně v Pardubickém okrese prevenci na toto téma poskytují. V praktické části provedu výzkumné šetření, pomocí kterého se pokusím zodpovědět výzkumnou otázku. Pro získání dat bude zvolena metoda dotazování a rozhovorů. Výzkumným nástrojem bude dotazník vlastní konstrukce a polostrukturované rozhovory.
Prevention of addiction to addictive substances at the 2nd stage of elementary schools in the Pardubice district
Keywords: prevence; základní školy; žáci; organizace; prevention; primary schools; pupils; organisation