Mapa péče o novorozence s ikterem - Culková, Erika (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce na téma "Mapa péče o novorozence s ikterem" je práce teoreticko praktická a je rozdělena na dvě části. Teoretická část bakalářské práce se zabývá problematikou novorozenecké hyperbilirubinémie, její diagnostikou a terapií. Dále je stručně rozvedena charakteristika map péče. V praktické části bakalářské práce jsou vypracovány 3 kazuistiky s následným plánem péče u nedonošených novorozenců s refototerapií. Podle těchto plánů byl vypracován návrh mapy péče u nedonošených novorozenců s refototerapií.
Map newborn care with jaundice
Keywords: hyperbilirubinémie; fyziologická žloutenka; patologická žloutenka; bilirubin; mapa péče; hyperbilirubinemia; physiological jaundice; pathological jaundice; bilirubin; map care