Divadelní kultura města Kolín a její proměna po Sametové revoluci - Bubeníková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce pojednává o kultuře v pojetí antropologie. Věnuje se dramatickému umění a divadelní vědě. Konkrétně se zaměřuje na vývoj městského divadla Kolín a na vliv politické cenzury na tuto kulturní instituci. Rovněž mapuje proměnu situace v kolínském divadle po Sametové revoluci a podává současný obraz divadelní kultury na Kolínsku.
Theatrical culture in the city of Kolín and her change after the Velvet Revolution
Keywords: kultura; kulturní život; dramatické umění; estetika; řeč dramatu; hry; homo ludens; divadlo; cenzura; culture; cultural life; dramatic art; aesthetic; speech of drama; game; homo ludens; theatre; censure