Reforma důchodového zabezpečení po roce 1990 - Krpatová, Petra (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zaměřuje na připravovanou důchodovou reformu, která z hlediska nepříznivého demografického vývoje a stále rostoucích výdajů na financování b yměla být zahájena co nejdříve. Dále vysvětluje princip a podmínky penzijního připojištění se státním příspěvkem.
Reform of old-age pension scheme after the year 1990
Keywords: důchodová politika; důchodové zabezpečení; Evropská Unie; penzijní připojištění; sociální zabezpečení; reforma