Vliv mletí pigmentového TiO2 na jeho vlastnosti - Bouchalík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá hodnocením vybraných vlastností pigmentového oxidu titaničitého rutilového typu v několika fázích výrobního procesu a možností ovlivnit je mletím na různých laboratorních zařízeních. Rovněž je diskutována maktogranulometrie kalcinátu, mechanismus vzniku nehomogenity složení v procesu kalcinace a vliv chlazení.
Influence of the milling of pigment TiO2 on its properties
Keywords: pigmenty; oxid titaničitý; mletí; optické vlastnosti; distribuce velikosti částic; měrný povrch