Konkurence skutkové podstaty správních a soudních deliktů týkajících se práva na soukromí - Rubišarová, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci nejprve vysvětluje některé právnické pojmy týkající se oblasti deliktů. Dále popisuje historický vývoj správních a soudních deliktů i problémy vyplývající z formálně logického a historického pohledu na soudní a správní delikty. Následně se zaměřuje na delikty týkající se porušování práva na soukromí.
Keywords: občanské právo; soud; právo na soukromí; správní delikty; ochrana občanských práv a svobod