Agresivita dětí školního věku - Sedláčková, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou agresivity dětí školního věku. Teoretická část se na úvod věnuje vymezení základních pojmů, charakterizuje vývojové období školního věku z pohledu předních vývojových teorií a popisuje možné příčiny vzniku agresivity v tomto období. Dále se věnuje typologii agresivního chování a druhům agrese a jejím projevům. V neposlední řadě se zabývá prevencí tohoto jevu, terapií a omezení projevů agresivního chování u dětí školního věku. V praktické části je proveden kvantitativní výzkum, kde pomocí metody pozorování a dotazníkového šetření budeme analyzovat četnost a typ výskytu agresivního chování u dětí na vybrané základní škole.
Aggression of children in schoolage
Keywords: agresivita; děti; projevy agrese; příčiny agrese; školní věk; aggression; children; manifestations of aggression; causes of aggression; school age