Efektivita a fungování nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby drogově závislým - Schwarzová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce je zaměřena na efektivitu a fungování nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby drogově závislým. Teoretická část se zabývá fungováním neziskové organizace, její charakteristikou, marketingem a podmínkami, které jsou nutné k jejímu efektivnímu působení na trhu. Dále je zaměřena na drogy a jejich dopad na společnost, kde jsou jednotlivé druhy návykových látek rozděleny podle legálnosti. V praktické části je zhodnocena činnost a ekonomika konkrétní neziskové organizace. Celá práce je zakončena dotazníkem, který má objasnit názor společnosti na drogovou problematiku a určit rozsah povědomí o organizacích, které se touto činností zabývají.
Efficiency and functioning of the non-state and unprofitable organization which provides social services to drug eddicted people
Keywords: nestátní neziskové organizace; sociální služby; ekonomika; legální drogy; nelegální drogy; non-state unprofitable organization; social services; economy; legal drugs; illegal drugs