Vyvolané náklady dotací fondů z EU na rozvoj lidských zdrojů - Andrlová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce je věnována vyvolaným nákladům dotací fondů z Evropské unie na rozvoj lidských zdrojů. První kapitola se zabývá obecnými informacemi týkajících se Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Druhá kapitola vymezuje administrativní náklady a metody jejich měření. Praktická část je věnována samotnému měření, analýze a interpretaci získaných hodnot vybraného vzorku příjemců finanční podpory.
Compliance Costs of Subsidies from EU Funds for Human Resource Development
Keywords: administrativní náklady; vyvolané náklady; měření administrativních nákladů; grantové projekty; rozvoj lidských zdrojů; soukromý sektor; veřejný sektor; administrative costs; compliance costs; measurement of administrative costs; grant project; human ressource development; private sector; public sector