Hudební subkultura HIP-HOP ve východních Čechách - Janda, Jiří (Univerzita Pardubice, 2019)
Teoretická část bakalářské práce obsahuje vysvětlení pojmu kultura a její stručný historický vývoj. Dále obsahuje definice pojmu subkultura a jednotlivé teorie subkultur, které popisují subkultury z historického hlediska až po dnešní postmoderní koncepce. Součástí je také historie, vývoj, charakteristika a definice hiphopové subkultury. Praktická část bakalářské práce obsahuje kvalitativní výzkum života interpretů hip hopu ve východních Čechách.
Musical subculture of HIP-HOP in eastern Bohemia
Keywords: hip hop; kultura; subkultura; rap; interpreti; hudba; hip hop; culture; subculture; rap; interprets; music