Podnikání v ekologickém zemědělství na Šumpersku - Pichová, Simona (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se věnuje ekologickému zemědělství, analýze možností tohoto typu podnikání a hledání nových příležitostí. Cílem práce je analýza podmínek výsledků hospodaření na vybraném vzorku ekologických zemědělců ve vybraném regionu Šumpersko, jejich srovnání a návrh řešení pro vybraný systém. Práce obsahuje komparační metodu České republiky s okolními státy a s Maďarskem. Jsou nastíněny vážné problémy v ekologickém hospodaření a možnosti jejich řešení.
Business in the organic agriculture in the area of Šumperk
Keywords: ekologické zemědělství; analýza podmínek hospodaření; komparace ekologického zemědělství; region Šumpersko; organic agriculture; analysis of business conditionals; comparison of the organic farming; Šumperk district