Získávání zaměstnanců v dané organizaci - Kynclová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na proces získávání zaměstnanců ve společnosti Charvát a.s., která působí v oblasti výroby asfaltových pásů a střešních šindelů. Cílem práce je analyzovat a popsat sedm fází procesu získávání pracovníků, přičemž důraz je kladen na porovnávání efektivity náboru interní cestou prostřednictvím doporučení stávajících zaměstnanců tzv. "šeptandou", anáboru uchazečů zexterního prostředí. Teoretická část definuje základní pojmy aprocesy související snáborem avýběrem pracovníků, včetně adaptačního procesu a vzdělávání. Praktická část se zabývá konkrétní situací ve společnosti Charvát a.s. a slovně vyhodnocuje přínosy obou přístupů k získávání. Výsledky ukazují, že zaměstnanci přijatí na základě interního doporučení vykazují zpravidla rychlejší adaptaci, ale nižší stabilitu. Práce rovněž navrhuje doporučení ke zefektivnění procesu získávání zaměstnanců.
Employee recruitment in a specific organization
Keywords: řízení lidských zdrojů; získávání zaměstnanců; analýza získávání zaměstnanců; management; human resource management; employee recruitment; recruitment analysis; management