Dostupnost bydlení pro mladé lidi v České republice - Edlmanová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se věnuje dostupnosti bydlení z pohledu mladé generace v České republice. Hlavním cílem práce je vyhodnotit pomocí zvolených indikátorů dostupnost bydlení pro mladou generaci. Úvodní kapitoly se zabývají rešerší odborné literatury, ve kterých je rozebrána veřejná správa a problematika bydlení. Praktická část se věnuje analýze bytového fondu a bytového trhu, výši cen nájmů a bytů v jednotlivých městech ČR. Ceny nájmů a ceny bytů jsou porovnány s nástupními platy v jednotlivých krajích a sektorech. Dále je využito dotazníkové šetření zjišťující preference a vnímání problematiky bydlení mladou generací.
Availability of housing for young people in the Czech Republic
Keywords: veřejná správa; dostupnost bydlení; mladá generace; trh s bydlením; Česká republika; public administration; availability of housing; young generation; housing market; Czech Republic