Analýza zadluženosti českých domácností - Bergrová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku zadluženosti českých domácností. Analyzuje a komparuje finanční nástroje potřeb domácností a zároveň sleduje jejich strukturu. Závěrem je provedena analýza dat a srovnání s celorepublikovým trendem zadluženosti. Diplomová práce obsahuje teoretické vymezení klíčových pojmů, empirická data poskytnutá ČSÚ, komparace finančních nástrojů, vlastní data zadluženosti domácností a syntézu získaných poznatků.
Analysis indebtedness of czech households
Keywords: domácnosti; úvěrové produkty; hypotéka; stavební spoření; spotřebitelský úvěr; leasing; úrokové sazby; households; credit products; mortagage; leasing consumption; credit from building saving; interest rate; consumer lending