Návrh technologie práce seřaďovacího nádraží po dokončení 4. stavby uzlu Plzeň - Bárta Telecká, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zabývá seřaďovacím nádražím Doubravka v Plzni. Řeší problematiku dvou významných investičních akcí - Správy železnic s. o. a ředitelství silnic a dálnic, které se více či méně dotýkají tohoto nádraží. Ovlivněna bude jeho konfigurace a rozsah technického vybavení, což se dotkne seřaďovacího nádraží jak technicky, tak dopravně. Shrnuje stav spádoviště před rekonstrukcí a navrhuje vhodné varianty řešení po jeho rekonstrukci.
Work technology design of the marshalling yard after completion the fourth part of the reconstruction of station Plzeň
Keywords: seřaďovací nádraží; relační koleje; automatizace spádovišť; výkonnost nádraží; marshalling yard; sorting tracks; marshalling yard automation; efficiency of station