Finanční analýza vybraného sportovního klubu - Svojšová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce s názvem Finanční analýza vybraného sportovního klubu se zaměřuje v teoretické části na význam sportu v ekonomice a na financování sportovních organizací v České republice. Uvedeny jsou veřejné a soukromé zdroje podporující organizace, které vykonávají sportovní činnost. V rámci analytické části jsou analyzovány náklady a výnosy v letech 2018 2022 ve Sportovním klubu Nové Město nad Metují. V poslední části bakalářské práce jsou shrnuty výsledky z provedené analýzy a následně jsou uvedeny návrhy doporučení pro daný sportovní klub.
Financial analysis of a selected sports club
Keywords: Sport; sportovní organizace; neziskové organizace; financování sportu.; Sports; sports organizations; non-profit organizations; financing of sports.