Rozvoj lidských zdrojů s důrazem na vzdělávání - Kunclová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce je věnována problematice rozvoje lidských zdrojů, a to konkrétně celoživotnímu vzdělávání. Práce je rozdělena do dvou vzájemně propojených celků. V první části popisuji úlohu celoživotního vzdělávání, jeho způsoby, metody a přínosy, které systém celoživotního vzdělávání může firmě i celé společnosti přinést. V druhé části se zabývám systémem vzdělávaní ve firmě Česká pošta, s.p. Dále zpracovávám terénní šetření, kterým zjišťuji zájem o další vzdělávání pracovníků ČP, s.p., jejich postoje, názory a zkušenosti v oblasti celoživotního vzdělávání.

The thesis deals with the problematics of development of human resources focusing on lifelong learning. The thesis is dividend into two interconnected parts. The first part describes the task of lifelong learning, its roles, methods and benefits, which the system of lifelong education can bring the company or over society. The second part explains system of lifelong learning in company Česká pošta, s.c. Furthermore field survey is being processed, which finds out Česká pošta employees‘ interest in further education, their attitudes, opinions and experience in area of lifelong learning.
Development of human resources with emphasis to education
Keywords: Human Resources; development of human resources; lifelong learning; methods; systems; Lidské zdroje; Rozvoj; celoživotní vzdělávání; metody; systémy