Struktura současné veřejné správy v porovnání s předchozím právním stavem - Hájková, Vilma (Univerzita Pardubice, 1995)
Tématem práce je struktura současné veřejné správy. V obecné části je zachycen vývoj veřejné správy na území našeho státu od 9. století do roku 1945. Dále jsou vymezeny základní právní pojmy týkající se veřejné správy. Zvláštní část je věnována vývoji národních výborů v letech 1945-1990. Závěr je věnován současnému systému veřejné správy v ČR a také připravované reformě.
Keywords: struktura; místní správa; právo; samospráva; historie; státy; obce; veřejná správa