Možnosti amplifikace signálu při elektrochemické detekci - Novotná, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na možnosti amplifikace signálu při elektrochemické detekci, která je důležitá zejména v případě stanovení látek v biologických vzorcích, které jsou komplexní a mohou způsobovat nežádoucí interference. Navíc se jedná o vzorky, kde jsou stanovované látky přítomné většinou v nízkých koncentracích. První část práce se zaměřuje obecně na biosenzory a jejich rozdělení, další část je věnována možnostem amplifikace signálu se zaměřením na elektrochemické biosenzory. Práce shrnuje informace o možnostech amplifikace signálu, které jsou využívány nejvíce, a to o modifikacích elektrod, využití elektronových mediátorů, nanočástic a kvantových teček.
Possibilities of signal amplification in electrochemical detection
Keywords: biosenzor; elektrochemická detekce; modifikace elektrod; elektronový mediátor; nanočástice; kvantové tečky; biosensor; electrochemical detection; modification of electrodes; electron mediator; nanoparticles; quantum dots