Poměr zranění lezců na umělých stěnách a skalách - Pihera, František (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice úrazů při lezení na umělých stěnách a skalách. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou neboli průzkumnou. Teoretická část se věnuje charakteristice lezení, nejčastějšími úrazy uvedenými v již provedených studiích a první pomocí. V průzkumné část jsou vyhodnocena získaná data z dotazníkového šetření na náhodném vzorku ze skupiny lezců.
Ratio of injuries among climbers on artificial walls and natural cliffs
Keywords: lezení; první pomoc; úrazy; poranění; lezci; climbing; first aid; injury; wound; climbers