Neionické tenzidy - Hubka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá analýzou složek technické směsi nonfenolu, sledováním výtěžnosti extrakce 4-nonylfenolu a technické směsi nonfenolu se dvěma rozpouštědly a jejich plynově chromatografickou analýzou. Dále byly stanovovány rezidua nonfenolů ve vzorcích po testování biologické rozložitelnosti.
Nonionic surfactants
Keywords: alkylfenoly; fenoly; neionické tenzidy; extrakce; plynová chromatografie