Inbrední deprese v lidské populaci - Hrádková, Johana (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této práce je objasnit problematiku inbreedingu. Porovnat situaci v historii a současnosti, s příklady některých dědičných onemocnění. Součástí práce je i praktická část mapující zkušenost laboratoří a nakládání s inbredními vzorky pacientů. Závěr práce je zaměřen na konkrétní molekulárně genetické přístupy diagnostiky dědičných onemocnění.
Inbreeding Depression in the Human Population
Keywords: inbreeding; inbrední deprese; genetické onemocnění; genotyp; fenotyp; molekulárně genetická diagnostika; inbreeding; inbreeding depression; genetic disease; genotype; phenotype; molecular genetic diagnostics