Vliv cestovního ruchu na kvalitu životního prostředí KRNAP - Sezemská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce poukazuje na stále sílící cestovní ruch v Krkonošském národním parku. Práce je rozdělena do dvou částí. První část práce objasňuje, do jaké míry je krkonošská příroda cestovním ruchem poškozena a jaká proti tomu jsou činěna opatření. Druhá část práce je věnována rekreačnímu středisku Pec pod Sněžkou.
Impact of travel movement on evniromental quality of KRNAP (Krkonose National Park)
Keywords: Cestovní ruch; Krkonošský národní park; příroda; ochrana; Pec pod Sněžkou; Travel movement; Krkonose National Park; nature; protection