Sociální příčiny kriminality dětí a systém prevence v Pardubicích. - Černý, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou kriminality dětí. Orientuje se především na sociální příčiny tohoto jevu a možnosti prevence obecně a v rámci mikroregionu města Pardubice. Praktická část je věnována kazuistickým studiím, jejich komparaci z hlediska příčin kriminálního chování souvisejících se sociálním prostředím. Závěr práce směřuje k návrhům v oblasti primární a sekundární prevence kriminality.
Social Causes of Child Criminality and System of Prevention in Pardubice.
Keywords: kriminalita; děti; nezletilí; mladiství; sociální příčiny; prevence; criminality; children; minor; adolescents; social causes; prevention