Partner v těhotenství a při porodu - Fialová, Petra (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce pojednává o přítomnosti partnera v těhotenství a při porodu. Teoretická část je zaměřena na přítomnost otce a jeho pomoc ženě v těhotenství a při porodu, na přítomnost jiné blízké osoby při porodu jako je dula, matka, kamarádka apod. Praktická část je zaměřena na výzkum. Výzkum je prováděn mezi partnery, kteří spolu byli přítomni na porodním sále při narození jejich dítěte. Výzkum se zabývá sběrem dat, vypracováním dotazníků a jejich analýzou, stanovením a zhodnocením cílů hypotéz práce.
Partner in pregnancy and during labour
Keywords: těhotenství; porody; partner u porodu; porodní péče; dotazníkové šetření