Hodnocení ekonomické stránky činnosti obchodních akademií v Pardubickém kraji - Sýkora, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické stránky činnosti obchodních akademií v Pardubickém kraji. Cílem je zjistit shody a rozdíly ve výsledcích hodnocení ekonomické stránky činnosti obchodních akademií. Použitými metodami v této práci je studium odborné literatury, sběr informací, získávání dat z veřejných a interních zdrojů, provedení analýzy dat nástroji finanční analýzy a porovnání získaných výsledků. Výsledkem práce je vytvoření komparačního modelu, na jeho základě se zjistilo, že skupina finančních ukazatelů vykazuje vyšší míru variability než naturální ukazatele.
Evaluation of the economics of the activities of business academies in the Pardubice region
Keywords: obchodní akademie; příspěvkové organizace; regionální střední školství; finanční analýza; komparační model; business academy; contributory organizations; regional secondary education; financial analysis; comparative model