Analýza image pojišťovacích společností v západočeském regionu - Karásková, Martina (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce se zabývá analýzou image pojišťovacích společností v západočeském regionu, konkrétně těch, které nabízejí pojištění podnikatelského rizika. Nejprve je věnována pozornost historii pojišťovnictví obecně a historii pojišťovnictví v ČR do roku 1989. Dále je uveden popis důležitých pojmů z pojišťovnictví, které se v práce vyskytují, nastíněna úloha pojišťoven, funkce a účel pojišťovnictví, základní druhy a formy pojišťění. Rovněž je vymezena podoba podnikatelského rizika, základní klasifikace rizika a postup likvidace pojistné události. Konečně je popsána realizace výzkumu, zpracována získaná data, provedena jejich analýza a zhodnoceny výsledky analýzy image.
Keywords: Pojišťovnictví; Analýza; Podnikání; Riziko