Životní styl seniorů v současných sociálních podmínkách - Horynová, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce je zaměřena na životní styl seniorů. V teoretické části se zabývám životním stylem, problematikou stáří a stárnutí, dále také různými změnami, které tato životní etapa přináší. Praktická část obsahuje výzkum, jehož cílem bylo zjistit rozdíly v životním stylu mezi muži a ženami a seniory žijících ve vlastním domácím prostředí a v domovech pro seniory.
Lifestyle of the elderly people under current social conditions
Keywords: Senior; stárnutí; životní styl; civilizační choroby; aging; lifestyle; civilization diseases