Komparace vedení produ před rokem 1990 a nyní - Rotkovská, Aneta (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je zaměřena na několik témat týkajících se porodu, které zde srovnáváme se současnými trendy a historií. Hlavním stanoveným mezníkem nám byl rok 1990. V teoretické části jsou rozebrána všechna témata a to jak ze současného hlediska tak z historického. Ve výzkumné části jsme pomocí dotazníkového šetření získali data k daným tématům od dvou skupin respondentů a porovnali jejich výsledek.
Comparison of childbirth control till 1990 and nowadays
Keywords: historie; současnost; porody; vedení; rok 1990; porodní asistentky; lékaři; history; present; childbirth; control; year 1990; midwives; doctors