Komplexní restaurování Benátské bible z roku 1506 - Cermanová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2008)
Tzv. Benátská bible z roku 1506 pochází ze sbírek Jihočeského muzea v Českých Budějovicích. Kniha se dochovala ve formě torza knižního bloku bez dochované vazby. Po dohodě se zadavatelem bylo přistoupeno ke komplexnímu restaurování knihy a k výrobě nové pergamenové konzervační vazby. Restaurátorská dokumentace obsahuje podrobný postup restaurátorských prací a seznam použitých materiálů a chemikálií.
Comprehensive restoration of the Bible of Venice (1506)
Keywords: restaurování; Bible; restaurování knih; restoration; Bible; book restoration