Klasifikační systém DRG ve zdravotnictví - Benešová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá klasifikačním systémem DRG, který se využívá především pro stanovení úhrady od zdravotních pojišťoven ve zdravotnictví po celém světě. Důraz práce je kladen na charakteristiku klasifikačního systému DRG v České republice. Je provedena analýza klasifikačního systému DRG ve společnosti Nemocnice Pardubického kraje, a.s. Na základě této analýzy jsou navržena možná řešení, jak zlepšit současný stav.
DRG classification system in healthcare
Keywords: zdravotnictví; klasifikační systém DRG; úhradový mechanismus; akutní péče; hospitalizační případ; zdravotní pojišťovny; health service; DRG classification system; reimbursement mechanism; acute care; case hospital; health insurance companies