Informovanost rodiny dítěte s poruchou autistického spektra - Jinková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce s názvem "Informovanost rodiny dítěte s poruchou autistického spektra" je teoreticko-výzkumného charakteru. Teoretická část práce je věnována problematice poruch autistického spektra, konkrétně jsou zde popsány jednotlivé poruchy autistického spektra, etiologie, diagnostika, tzv. diagnostická triáda postižených oblastí vývoje a terapie. V závěru teoretické části jsou uvedeny sociální služby a sociální dávky pro osoby s poruchou autistického spektra. Výzkumná část práce je zaměřena na míru znalostí rodičů, zdroje informací o dané problematice a zdroje informací o sociálních službách a sociálních dávkách.
Awareness of family of children with autism spectrum disorder
Keywords: autismus; pervazivní vývojové poruchy; poruchy autistického spektra; sociální dávky; sociální služby; autism; pervasive developmental disorder; autism spectrum disorder; social benefits; social services