Komparace historických detektivních románů Jana Bauera a Juraje Červenáka - Mrštíková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je založena na historické detektivní próze pocházející od autorů Jana Bauera a Juraje Červenáka. V teoretické části jsou vysvětleny důležité pojmy, které náleží k těmto žánrům. Praktická část pojednává o analýze jednotlivých děl a společné komparaci. Jako poslední zobrazený bod je celkové zobrazení obou autorů na českém literárním poli.
Comparison of Historical Detective Novels by Jan Bauer and Juraj Červenák
Keywords: Bauer, Jan; Červenák, Juraj; historická detektivní próza; analýza; komparace historická detektivka; historical detective prose; analysis; comparison; detective story